Who We Are? General Rottweiler Club in Hungary (MÁRK)

Member of FCI Hungarian Kennelclub (MEOESz) and ADRK Partners.
Founded: 1989 / Headquaters: Üllő

(Nr. of Court Registry: 4.Pk.60.018/1989 Pest Megyei Bíróság)

Allgemeiner Rottweiler Klub in Ungarn e.V. (MÁRK) mitglied in IFR und FCI anerkannte MEOESz,in ADRK Partner

Egyéni bemutatkozás helyett egy idézet a tenyésztési szabályzatunkból.

Egészséges, a nemzetközi előírásoknak megfelelő fajtajelleggel rendelkező törzskönyvezett eb állomány kialakítása, szinten tartása, fejlesztése, fajtafenntartó és fajtajavító tenyésztése, az FCI standardhoz mindjobban közelítő, kitűnő anatómiájú, idegrendszerű, örökletes betegségektől mentes, jól szocializált állomány létrehozása. Kiemelten fontos a modem társadalomhoz alkalmazkodni tudó, jól szocializálható populáció kialakítása, mely az ember és kutya évezredes múltra visszatekintő harmonikus kapcsolatán alapul.

A rottweiler wesenképe megfelel e követelményeknek, kiegyensúlyozott, nyugodt, kifejezetten gyermekszerető, a veszélyre fejlett védőösztönénél fogva határozottan reagáló, azonban alapvetően jóindulatú társa az embernek. A kutya igényeinek megfelelő tartás és bánásmód – beleértve a szükséges kiképzését is – ötvözve a céltudatos tenyésztés igényével teszi lehetővé a rottweilerfajta fennmaradását, sokoldalú az embert segítő használatát. A rottweiler különösen alkalmas veleszületett tulajdonságainál fogva használati kutyának, rendőrségi szolgálatra, katasztrófa mentő szolgálatra, személyvédelemre és területőrzésre, gyermekeknek, testőrnek és terápia kutyának egyaránt. Azonban sokoldalúságánál és természetes intelligenciájánál fogva használható más speciális feladatokra is. A rottweiler eredetileg szarvasmarha-terelésre lett kitenyésztve.

Napjainkban főleg rendőr- és katonai szolgálati, illetve mentőkutyának, továbbá házőrzőnek, családi kedvencnek, valamint sportkutyának tenyésztik és tartják. Az Egyesület célja, hogy a fenti felhasználási célokat is kielégítő, azonos elvek alapján történő, szabályozott, ellenőrizhető tenyésztőtől származó és a fent említett többi szempontnak is megfelelő eb állományból tevődjön össze a hazai állomány.

A csak mennyiségi szempontokat figyelembe vevő „szaporítás” felszámolása, a tenyésztésre nem alkalmas egyedek kiszűrése, csak a kiváló egyedekkel történő minőségi tenyésztés kialakítása a jelen szabályzat elsődleges célja.

További céljaink az állatvédelmi szempontból kifogásolható tartási körülmények megszüntetése, a fajta méltóságának megfelelő bánásmód kialakítása a Rottweiler tartók, tenyésztők körében.”

BOARDS OF DIRECTORS and their contact

National Presidency

President

Istvánné Forgács

President
Vice- President

Pál Szkablé

Vice- President
Member of Presidency

Zsolt Kenderesi

Member of Presidency
Member of Presidency

István Mogyorósi

Member of Presidency
Ujj Mihályné Sós Erzsébet Mária

Ujj Mihályné Sós Erzsébet Mária

FCI MEOESz.IFR. working judge
IV. utca 25, Budapest, 1172 Hungary
Tel.: +36 30 9314 523
E-mail: fellegvarrott2009@hotmail.com
Web: fellegvar.hu

Mátyás Király utca 4, Üllő, 2225 Hungary
Tel.: +36 70 452 2716
E-mail: szkable@t-online.hu
Web: blackrott.webnode.hu

Tel.: +36 70 949 7494
E-mail: kenderesizsolt@gmail.com

Győri kapu utca 117, Miskolc, 3532 Hungary
Tel.: +36 70 457 2755
E-mail: mogyi55@upcmail.hu

1163 Budapest Veres Péter út 20.  
tel:  20/9492582

Comission Keeping Watch

Zsolt Vida

President

Tel.:  +36 30 510 7475

Horváth Attila 

Szőke Anikó 

Member of Comission Keeping Watch