Kik vagyunk? Magyarországi Általános Rottweiler Klub (MÁRK)

Az IFR, MEOESz tagja és ADRK partnere. Alapítva: 1989  Székhely: Üllő

(Bírósági nyilvántartási szám/ Nr. of Court Registry: 4.Pk.60.018/1989 Pest Megyei Bíróság)

Allgemeiner Rottweiler Klub in Ungarn e.V. (MÁRK) mitglied in IFR und FCI anerkannte MEOESz,in ADRK Partner

General Rottweiler Club in Hungary (MÁRK) member of IFR and FCI Hungarian Kennelclub (MEOESz) and ADRK Partners

Egyéni bemutatkozás helyett egy idézet a tenyésztési szabályzatunkból.

Egészséges, a nemzetközi előírásoknak megfelelő fajtajelleggel rendelkező törzskönyvezett eb állomány kialakítása, szinten tartása, fejlesztése, fajtafenntartó és fajtajavító tenyésztése, az FCI standardhoz mindjobban közelítő, kitűnő anatómiájú, idegrendszerű, örökletes betegségektől mentes, jól szocializált állomány létrehozása. Kiemelten fontos a modem társadalomhoz alkalmazkodni tudó, jól szocializálható populáció kialakítása, mely az ember és kutya évezredes múltra visszatekintő harmonikus kapcsolatán alapul.

A rottweiler wesenképe megfelel e követelményeknek, kiegyensúlyozott, nyugodt, kifejezetten gyermekszerető, a veszélyre fejlett védőösztönénél fogva határozottan reagáló, azonban alapvetően jóindulatú társa az embernek. A kutya igényeinek megfelelő tartás és bánásmód – beleértve a szükséges kiképzését is – ötvözve a céltudatos tenyésztés igényével teszi lehetővé a rottweilerfajta fennmaradását, sokoldalú az embert segítő használatát. A rottweiler különösen alkalmas veleszületett tulajdonságainál fogva használati kutyának, rendőrségi szolgálatra, katasztrófa mentő szolgálatra, személyvédelemre és területőrzésre, gyermekeknek, testőrnek és terápia kutyának egyaránt. Azonban sokoldalúságánál és természetes intelligenciájánál fogva használható más speciális feladatokra is. A rottweiler eredetileg szarvasmarha-terelésre lett kitenyésztve.

Napjainkban főleg rendőr- és katonai szolgálati, illetve mentőkutyának, továbbá házőrzőnek, családi kedvencnek, valamint sportkutyának tenyésztik és tartják. Az Egyesület célja, hogy a fenti felhasználási célokat is kielégítő, azonos elvek alapján történő, szabályozott, ellenőrizhető tenyésztőtől származó és a fent említett többi szempontnak is megfelelő eb állományból tevődjön össze a hazai állomány.

A csak mennyiségi szempontokat figyelembe vevő „szaporítás” felszámolása, a tenyésztésre nem alkalmas egyedek kiszűrése, csak a kiváló egyedekkel történő minőségi tenyésztés kialakítása a jelen szabályzat elsődleges célja.

További céljaink az állatvédelmi szempontból kifogásolható tartási körülmények megszüntetése, a fajta méltóságának megfelelő bánásmód kialakítása a Rottweiler tartók, tenyésztők körében.”

Tisztségek Tisztségviselők elérhetőségei

Országos Elnökség

Elnök

Forgács Istvánné

Elnök
Alelnök

Szkablé Pál

Alelnök
Elnökségi tag

Kenderesi Zsolt

Elnökségi tag
Elnökségi tag

Mogyorósi István

Elnökségi tag
Elnökségi tag

Ujj Mihályné Sós Erzsébet Mária

Elnökségi tag

FCI/MEOE,IFR. teljesítménybíró
1172 Budapest, IV. utca 25.
Tel.: +36 30 9314 523
E-mail: fellegvarrott2009@hotmail.com

2225 Üllő, Mátyás Kir. U. 4.
Tel.: +36 70 452 2716
E-mail: szkable@t-online.hu
Web: blackrott.webnode.hu

Tel.: +36 70 949 7494
E-mail: kenderesizsolt@gmail.com

3532 Miskolc, Győri kapu utca 117.
Tel.: +36 70 457 2755
E-mail: mogyi55@upcmail.hu

1163 Budapest Veres Péter út 20. 
tel:  20/9492582

Felügyelő Bizottság

Vida Zsolt

Tel.:  +36 30 510 7475

 Elnök

Horváth Attila 

Szőke Anikó 

Felügyelőbizottsági tag